Charlotte Molenaar ‘London’

LONDON by CHARLOTTE MOLENAAR VILT

‘London’ is de naam van de nieuwe lijn die voorkomt uit de moeder-dochter samenwerking van Charlotte Molenaar en Ida Sprengers. Charlotte (1961) heeft al geruime tijd haar vilt-atelier en verkoopt haar handgemaakte sjaals, sieraden en hoofddeksels via winkels en galeries in heel Nederland. Ida (1992) is studente in Londen en is afgelopen jaar als ontspanning begonnen met zijdeschilderen. Aan de Hampstead School of Art heeft zij haar talent in hoog tempo ontwikkeld. Het was haar docent die de mogelijkheid van het combineren van Ida’s zijde met Charlotte’s vilt opperde. Na uitgebreid experimenteren in de zomervakantie zijn beiden zeer te spreken over de resultaten.

Charlotte: “Ida heeft een enorme flair om ook de meer lastige zijden stoffen zoals organza te beschilderen. Haar kleurgebruik is evenals het mijne heel sprekend, maar het verrast me steeds doordat ze net wat andere combinaties maakt dan ik zelf zou bedenken. Ik hoef hier alleen nog wat accenten in vilt aan toe te voegen om het geheel af te werken. Ida heeft ook het maken van sjaals van een echt groot formaat geïntroduceerd.”

Ida: “In de vakantietijd is mijn moeders atelier dus niet alleen vilt- maar ook schilderwerkplaats. Omdat ik door mijn studie altijd met denkwerk bezig ben, vind ik het heerlijk om aan onze lijn te werken en hiermee ook iets concreets uit mijn handen te zien komen. Ik houd van de verfijnde uitstraling van de transparante organza en het luxegevoel van de glanzende pongézijde die we gebruiken.” De sjaals in de Londonlijn zijn verkrijgbaar in een beperkte oplage.